top of page

Zorgweek 2024: Een onvergetelijke ervaring voor de toekomstige zorghelden

Na het grote succes van de zorgweek van vorig jaar, hebben we besloten om het ook dit jaar weer mogelijk te maken. En zoals beloofd, werd het evenement dit jaar nog grootser en indrukwekkender georganiseerd. Deze keer werkte de Giovanni van Bronckhorst Foundation samen met de Erasmus Foundation en vond het plaats in het Erasmus MC, waar kinderen de kans kregen om de diverse wereld van de zorg te verkennen.


De dag begon met een inspirerende ochtend waarin de kinderen hun eigen kwaliteiten ontdekten en leerden welke vaardigheden belangrijk zijn voor een carrire in de zorg. Dit was een waardevolle sessie waarbij niet alleen de traditionele rollen, zoals artsen en verpleegkundigen, aan bod kwamen, maar ook de vele andere essentiële functies die nodig zijn om een zorginstelling succesvol te laten functioneren. Van beveiligers tot recruiters, elk tandwieltje is belangrijk in het grote geheel.


Na de ochtendactiviteiten werd het programma 's middags interactief. De kinderen gingen in verschillende groepen speed-daten met professionals uit diverse zorgberoepen. Het was een unieke kans om direct in contact te komen met artsen, verpleegkundigen, beveiligers, recruiters en meer. Deze ontmoetingen boden de kinderen inzicht in de dagelijkse praktijk en de veelzijdigheid van de zorgsector.


Het hoogtepunt van de middag was een reeks spannende en leerzame activiteiten. Er werd een brandoefening gesimuleerd om de kinderen te leren hoe te handelen in noodsituaties, gevolgd door een wedstrijd reanimeren, wat hen op speelse wijze de basisprincipes van reanimatie bijbracht. Bovendien kregen de kinderen de kans om met Augmented Reality te werken, waarbij ze leerden omgaan met een patiënt aan het bed. Deze innovatieve benadering maakte de ervaring nog realistischer en boeiender.


Het evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de uitstekende organisatie van de Giovanni van Bronckhorst Foundation en de Erasmus Foundation. Hun inzet zorgde voor een fantastische dag waarop zeker weer enkele zaadjes zijn geplant voor de Heart Work Heroes van de toekomst. Een grote dank aan alle betrokkenen voor het creëren van deze inspirerende en educatieve ervaring voor onze toekomstige zorghelden!



1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page